Szabad-e bejönni ide betlehemmel? a Kaláka Együttes karácsonyi koncertje a MOM-ban - Jegyek itt!

Kelt: 2024.05.23 Juhasz Julianna

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? a Kaláka Együttes karácsonyi koncertje a MOM-ban - Jegyek itt! Szabad-e bejönni ide betlehemmel? a Kaláka Együttes karácsonyi koncertje 2024. december 22-én délelőtt és délben Budapesten a MOM Kultban. Jegyek itt!

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

1987-ben jelent meg ez a lemez. Azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor „házról-házra”, templomról-templomra, iskoláról-iskolára, színházról-színházra. Minden évben néhány napot határainkon túli magyarlakta vidéken töltenek, így az eddigi kb. 600 karácsonyi előadás harmada Erdélyben, a Partiumban, Kárpátalján, Vajdaságban, a Felvidéken, Burgenlandban, Szlovéniában, a horvátországi Baranyában és Csángóföldön volt, de énekelték karácsonyi koncertjüket Bécsben, Bukarestben, Szarajevóban és Zágrábban is. Ahogy a Karácsony minden generációnak ünnep, így ez az előadás is lehet esti templomi koncert, délelőtti gyerekműsor, vagy hétvégi családi alkalom.

Kaláka - Szabad-e bejönni ide betlehemmel? - A Kaláka együttes karácsonyi koncertje  2024. december 22-én délelőtt és délben Budapesten a MOM Kultban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Esti ünnepélyesebb templomi koncerteken többször az est közreműködője volt már Sebestyén Márta és Sebő Ferenc. Nagyon jó így együtt betlehemezni!

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

Ezt olvasta már?x