Adatvédelem

A www.kulturaonline.hu általában ingyenesen és anélkül látogatható, hogy önmagáról bármilyen személyes adatot meg kellene adnia. Egyes adatok (pl. e-mail cím) megadása kötelező oldalunkon, a hírlevél küldéséhez. Az www.kulturaonline.hu mint adatkezelő, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja adataidat kezelni és nyilván tartani, illetve azt harmadik félnek előzetes egyeztetés nélkül nem adja át, kivéve a jogszabályi kötelezés illetve a hatósági eljárás eseteit. Az www.kulturaonline.hu az ön által szolgáltatásunk igénybe vételével az interneten közzétett információkért mindennemű felelősségét kizárja.

A Weboldal megtekintésével ön és az www.kulturaonline.hu távközlési eszköz útján létesített egymással kapcsolatot, az információ szolgáltatása nyílt hálózaton (Internet) történik. Ez az www.kulturaonline.hu részéről fokozott ellenőrzési és biztonsági követelmények betartását teszi szükségessé.

Az www.kulturaonline.hu bármikor rendelkezésedre áll, hogy az általunk kezelt személyes adataival kapcsolatosan tájékoztatást adjon. Amennyiben úgy érzi, hogy az www.kulturaonline.hu személyes adatai kezelésével kapcsolatosan nem elvárásainak megfelelően jár el, kérjük haladéktalanul jelezd ezt nekünk, hogy az esetet kivizsgálhassuk. Ahhoz is joga van, hogy jogsérelem bekövetkezte vagy annak közvetlen fennállásának veszélye esetén panaszával az adatvédelmi biztoshoz fordulj. E körben ön a közérdekű bejelentővel azonos jogi védelem illet meg. Amennyiben kiderül, hogy valamely harmadik személy jogait vagy egyébként a jogszabályokat sértő módon más személyes adatait adta meg vagy egyébként a Weboldal használata során kárt okozott, az www.kulturaonline.hu az ebből eredő kárt jogosult lesz feléd érvényesíteni és ön köteles valamennyi ebből eredő követeléssel szemben az a www.kulturaonline.hu-t megóvni és azokat viselni. Az www.kulturaonline.hu ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

A Weboldal egyes részei ún. "cookie"-kat használnak - kis fájlokat, amelyek hardverednek merevlemezén tárolódnak, adatfeljegyzés, azonosításod és további látogatásaid megkönnyítése céljából. Beállítható a böngésző programodban, hogy értesítést kapjon arról, ha valaki cookie-t kíván küldeni, és meghatározható, hogy elfogadja-e azt.

A Weboldalon a számítógépek internet címei, az IP-címek naplózásra kerülnek, hogy rögzítsék a felhasználó látogatását. Ezeket az adatokat elemezve az www.kulturaonline.hu statisztikákat készít, például annak megállapítása céljából, hogy a webhely mely részét milyen gyakran látogatják a felhasználók és alkalmanként mennyi időt töltenek ott. Az IP-címeket az www.kulturaonline.hu semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján személyesen azonosítható lennél, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak.

A Weboldal tartalma és linkelése

A Weboldalon található tartalom az www.kulturaonline.hu tulajdonát képezi és az www.kulturaonline.hu előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel. A Weboldal egyes részeit kizárólag saját felhasználás céljából a merevlemezre menthető vagy kinyomtatható, ám ebben az esetben sem válik jogosulttá a Weboldal így többszörözött részének a továbbhasználatára, terjesztésére, fénymásolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára. Szintén nem jogosult a lementett Weboldalról a jelen Jogi közleményekre és adatvédelmi politikára utaló link eltávolítására..

Az oldalon található híranyagok másolhatók, a közlés feltétele a "forrás: www.www.kulturaonline.hu " jól látható helyen való feltüntetése. Amennyiben online formában közli valaki a cikket, akkor a linknek kattinthatónak kell lennie. A cikk másolásának további feltétele, hogy ezt jelezze az info@www.kulturaonline.hu címen is.

Felelősségkizárás

A Weboldalak tartalma kizárólag tájékoztató jellegű, a Weboldalon hozzáférhető tartalom (ideértve a Weboldal működése során használt szoftvert is) pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért - az www.kulturaonline.hu által felhasznált nagy számú forrás rendszeres és folyamatos ellenőrzésének lehetetlensége miatt - az www.kulturaonline.hu nem felel. A Weboldalon nyújtott szolgáltatások keretében közzétett írásokért és azok bármilyen következményeiért az www.kulturaonline.hu semmilyen felelősséget nem vállal.

A Weboldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz. Amennyiben az www.kulturaonline.hu tudomást szerez arról, hogy az általa linkelt oldal vagy a linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról. Ezen felül az www.kulturaonline.hu az általa használt linkek illetve az általuk lehívható weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. Szintén tilos a weboldal teljes területén olyan linket elhelyezniük a látogatóknak, amely kereskedelmi céllal került oda, illetve olyan weboldalakra mutat, amelyek hírdetési célokat szolgálnak, illetve amelyekkel a www.kulturaonline.hunak nincsen hatályos kereskedelmi szerződése.

A Weboldal aloldalain található véleményeket az www.kulturaonline.hu nem ellenőrzi, ebből kifolyólag az ott olvasható véleményekért az www.kulturaonline.hu semmilyen felelősséget nem vállal, és amennyiben tudomására jut hogy valamely vélemény vagy hozzászólás harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a vitatott tartalmat azonnal eltávolítja és a tartalom elhelyezőjétől kára megtérítését követeli. A tartalomért a felelősséget kizárólag az azt elhelyező viseli, ugyanakkor valamely vélemények a Weboldalra történő elküldésével a felhasználó elfogadja, hogy az www.kulturaonline.hu az oldalon közzétett véleményeket a felhasználói név megjelölésével felhasználja partner oldalain, vagy egyéb más kiadványaiban a felhasználó előzetes tájékoztatása nélkül.

A Weboldalra a Felhasználók által feltöltött képekért az www.kulturaonline.hu semmilyen felelősséget nem vállal, és amennyiben tudomására jut, hogy valamely kép harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a vitatott tartalmat azonnal eltávolítja és a tartalom elhelyezőjétől kára megtérítését követeli. A tartalomért a felelősséget kizárólag az azt elhelyező viseli.

Szellemi alkotásokhoz fűződő jogok
A Weboldalon elhelyezett képek, logók és szöveges információk szerzői jogvédelem alá esnek. Utánközlésük, bármilyen formában történő tárolásuk, harmadik fél részére történő továbbadásuk, adatbázisokban történő tárolásuk szigorúan tilos és kizárólag az www.kulturaonline.hu előzetes írásbeli engedélye alapján lehetséges. Az oldalon található képeket minden esetben a kép forrásával ellátva helyezi ki a tartalom szolgáltatója.

További információkért vagy egyéb kérdés esetén írjon központi e-mail címünkre az Impresszum menün keresztül.

 


EZT OLVASTAD

Az előzmények még üres

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

Ezt olvasta már?x