Angyalhangok a Cantemus Kórus adventi koncertje 2017-ben a MÜPA-ban - Jegyek itt!

Kelt: 2017.06.06 kovacsad

Angyalhangok a Cantemus Kórus adventi koncertje 2017-ben a MÜPA-ban - Jegyek itt! Angyalhangok címmel kerül megrendezésre a Cantemus Kórus adventi koncertje 2017. november 26-án a MÜPA-ban.

A Müpa által 2017/18-ra Az évad együttesévé választott Cantemus Kórus esetében valójában nem is egyetlen kórusról, hanem kóruscsaládról van szó. 

A történet több mint negyven éve kezdődött, Nyíregyházán. 1975-ben Szabó Dénes tanár és karnagy a város 4-es számú általános iskolájának felső tagozatos növendékeiből megalapította a Cantemus Gyermekkart, majd az iskolát elvégzett tagokból létrejött a Pro Musica Leánykar, sőt ebbe a körbe tartozik a Banchieri Énekegyüttes és a Cantemus Vegyeskar is. Idővel Szabó Dénes fia, Szabó Soma is bekapcsolódott a munkába, amely kezdettől - lévén az „őskórus” megalakulásának színhelye egy zenetagozatos iskola - a kodályi elvek szerint zajlott. A kórusok és karnagyaik művészi tevékenységének minőségét az évtizedek alatt összegyűlt számtalan versenygyőzelem, díj és kitüntetés, koncertek, hanglemezek, rádió- és tévéfelvételek sokasága jelzi. Ma már a Cantemus kóruscsalád a magyar hangversenyélet nélkülözhetetlen része.

Adventi koncertjük Palestrinától John Rutterig ívelő műsora a maga stiláris gazdagságával méltón jelzi, milyen felkészültek, sokoldalúak és rugalmasak a Cantemus kórusok. A koncerten a tiszta, emberi hang eszközével a karácsonyvárás örömét emelik angyali szférákba. Olyan, egymástól távoli zenei világok, mint Schütz vagy Britten, Händel vagy Kocsár Miklós művészete, meglepő egyértelműséggel alkotnak harmóniát és olvadnak össze egyetlen hangulati ívvé az advent misztériumában.

Angyalhangok címmel kerül megrendezésre a Cantemus Kórus adventi koncertje 2017. november 26-án a MÜPA-banA koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Műsor:


Händel: Zadok, a főpap

Britten: A Ceremony of Carols, op. 28

Kocsár Miklós: Karácsonyi dalok

Caccini: Ave Maria

Ismeretlen német szerző: Jöjjetek Krisztust dicsérni

Palestrina: Hodie Christus natus est

Schütz: Jézus Krisztus születésének története - záró kórus

Gaudete (B. Kay feldolgozása)

Dicsőség mennyben az Istennek (egyházi népének)

Coventry carol (16. századi angol karácsonyi ének)

Willie take a little drum - Pat-a-pan (16. századi angol karácsonyi ének)

Bob Chilcott: Az ajándék

Gyöngyösi Levente: Asperges me

Kocsár Miklós: O magnum mysterium

Kodály: Angyalok és pásztorok

Gyönygösi Levente: Quo ibo a spiritu tuo

Franck: Panis Angelicus

Biebl: Ave Maria

Az Istennek szent angyala (református karácsonyi ének)

J. S. Bach: Air

Bach-Gounod: Ave Maria

Ēriks Ešenvalds: Stars

Britten: Festival Te Deum

Gyöngyösi Levente: Puer natus

Wade: Ó jöjjetek, hívek (Adeste fideles)

John Rutter: Candlelight carol

Csendes éj


Vezényel: Szabó Dénes, Szabó Soma

Közreműködők: Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar, Cantemus Ifjúsági Vegyeskar, Cantemus Fiúkórus 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x