Legyél te a pécsi advent fényfestője! Jelentkezés itt!

Kelt: 2020.11.07 KarácsonySzeretlek

Legyél te a pécsi advent fényfestője! Jelentkezés itt! Az Advent Pécs épületfestő gyerekrajz pályázata.A pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik ki fényfestéssel a nyertes rajzokat.

Az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál közösen épületfestő rajzpályázatot hirdet, hogy a téli, adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.

Ezúttal gyerekeket hívnak alkotásra, hogy egy látványos épületvetítés keretében megmutathassák kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.

A rajzok elkészítéséhez egy mintasablont biztosítanak, ennek segítségével kell megrajzolni az alkotásokat, melyekből egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet választanak ki.

A legszebb rajzokat Advent 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével, így azokat a nagyközönség hatalmas méretben tekintheti meg.

Az előválogatás során kiemelten értékeljük azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.

Javasoljuk, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.

A pályázatra az épület (Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalos felszentelt nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotásokat várnak.

Fotó: Pécs Advent Facebook

Korosztályok
A pályázatra három korosztályban lehet nevezni:
I. korcsoport: óvodások
II. korcsoport: 6–10 éves tanulók
III. korcsoport: 11–14 éves tanuló

Pályázat beküldésének határideje: 2020. november 20. 24.00 óra

Részletek és jelentkezés ide kattintva!

Ne hagyd ki a további híreket sem, ahol további érdekességeket olvashatsz.

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

Ezt olvasta már?x