Gyerek figyelem! 100 forint a jegy a Budavári Siklón és Libegőn!

Kelt: 2020.11.27 Susán László

Gyerek figyelem! 100 forint a jegy a Budavári Siklón és Libegőn! Az idén 50 éves Libegő és az idén 150 éves Budavári Siklós meglepetés kedvezménnyel várja a családokat 2020-ban.

Az év utolsó hónapjában a gyerekek egy szimbolikusnak mondható, 100 Ft-os jeggyel utazhatnak jubileumukat ünneplő, sokat megélt közlekedési eszközeinken, a Siklón és a Libegőn.

A Zugligeti Libegő, Magyarország első személyszállító drótkötélpályája – 1040 méter távolságot és 262 méter szintkülönbséget áthidalva – 1970 óta szállítja utasait. A kezdetben csak zugligeti vagy János-hegyi kötélpályaként emlegetett közlekedési eszközt egy nyilvánosan meghirdetett névpályázat mintegy tízezer javaslatából (pl. Hegyi-kopter, Janikopter, Huza-vona, Páros-János, Jánoshegyi Zümmögő, Hegyi-dongó, Égi taliga, Fotellift, Ördögszekér, Rep-ülés, Zitye-Zötty, Hegyremegy, Zuglibusz) kiválasztva keresztelték a ma is használatos Libegő névre. Az új elnevezés mellett a lenyűgöző panorámát nyújtó „libegőzés” is gyorsan népszerűvé vált.

Hozzák el barátaikat vagy családjukat, és töltsenek el egy kellemes napot a Budai-hegyekben – decemberben nyitva 10:00-15:30 között.

3-18 éves korig csak 100Ft/irány áron váltható jegy december 1-től 2020. december 31-ig!
A Libegő használata 3 éves kor alatt díjmentes.
Felnőtt jegy: 1200Ft (egy irány) és 1600Ft (retúr jegy). Nyugdíjas és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

Az eredetileg Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót 1870-ben, a világ második ilyen jellegű közlekedési eszközeként adták át. A normál nyomtávú, 30 fokos hajlásszögű, 50 méteres szintemelkedést leküzdő sínpálya hossza 95 méter lett. Az eleinte még valóban tömegközlekedési igényeket kielégítő újdonságot – amellyel gyorsan feljuthattak a várnegyed hivatalaiba – hamar megkedvelték, számos neves utasa is akadt, így Ferenc József és családja. 1944-ig változatlan formában, gőzüzemmel működött, a világháború alatt azonban bombatalálat érte, és csak 1986-ban, villamosítva indult újra. Margit és Gellért névre keresztelt kocsijai azonban megőrizték a háromlépcsős, fülkés elrendezést, ma is békebeli hangulatot kelt bennük az utazás.

Az UNESCO-világörökség részét képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága, a gyermekeknek különösen nagy élmény, 10:00 – 18:00 között van nyitva.

Járványügyi biztonságuk érdekében kérjük a Kormány, illetve a területileg illetékes önkormányzatok által hozott óvintézkedések betartását, amelyekről piktogramok tájékoztatnak a Budavári Sikló és a Zugligeti Libegő területén is (maszkviselés, távolságtartás). Utasaink egészsége védelmében kézfertőtlenítő használata is biztosított.

3-14 éves korig csak 100Ft/irány áron váltható jegy december 1-től 2020. december 31-ig!
A Budavári Sikló használata 3 éves kor alatt díjmentes.
Felnőtt jegy: 1000Ft (egy irány) és 1500Ft (retúr jegy). Nyugdíjas és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A héten elindult a Fényvillamos is. Amiről ide kattintva olvashatunk bővebben.
Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt és a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen sok más érdekességről is olvashatsz. 

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Az Év Szaloncukra 2020 - Íme a nyertesek
Cukormentes, gluténmentes, laktózmentes kategóriában is versenyeztek a szaloncukrok.
Rómeó és Júlia musical 2021-ben a Papp László Sportarénában - Jegyek itt!
Rómeó és Júlia musical 2021. február 20-án Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek itt!
Mamma Mia musical - Veszprém - Jegyek itt!
2023. január 14-én a Veszprém Aréna színpadán a Madách Színház előadása. A legendás musical sztárokkal érkezik Veszprémbe és várhatóan elvarázsolja a veszprémi közönséget is.
Mamma Mia musical 2023-ban Győrben - Jegyek a Madách Színház előadására itt!
A Mamma Mia musicat a Madách színház Stohl András, Muri Enikő, Koós Réka, Gallusz Nikolett, Sasvári Sándor, Hajdó Steve, Szerednyey Béla, Détár Enikő és számos sztár főszereplésével mutatta be. Az ABBA musical most országos turnéra indul. A ...
Mamma Mia musical 2023-ban Győr és Veszprém Arénáiban - Jegyek itt!
Debrecenből a Főnix Arénából indul a Madách Színház Mamma Mia musical turnéja, ami 2023-ban Győrben az Audi Arénában és a Veszprém Arénában is látható lesz! Jegyvásárlás itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

Ezt olvasta már?x