Dexter Walker and Zion Movement kórus gospel koncertje a Budapesti Kongresszusi Központban - Jegyek

Kelt: 2019.09.21 kovacsad

Dexter Walker and Zion Movement kórus gospel koncertje a Budapesti Kongresszusi Központban - Jegyek A Gospel karácsony című koncert a Dexter Walker and Zion Movement kórus koncertje 2019. december 10.-én a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik.

2016 után ismét Magyarországra látogat a Dexter Walker & Zion Movement /Chicago, USA/, a közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek.

A 30 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel 3 híres szólista is. A kórust mindig élőben, egy öt tagból álló zenekar kíséri. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, szívhez szóló dalokat adnak elő, igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról. A szólista és a kórus felelgetős énekéhez látványos, dinamikus koreográfiák tartoznak. Ennek köszönhetően már rengetegszer előfordult, hogy az előadás a közönséget is magával ragadta és a koncert vége felé a nézők már állva együtt énekeltek a kórussal.

A chicagói Zion Movement az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb formáció Amerikában. 2019-ben elnyerték a Stellar Gospel Music Award-on a legjobb kórunak járó díjat az Egyesült Államokban, valamint szintén ebben az évben a The Steeple Awards-on a legjobb CD címet.

Dexter Walker és a Zion Movement egy energikus és fegyelmezett vallási kórus és eltökélt szándékuk, hogy a kórus műfaját visszahozzák, felvonultatva egy széles skálájú Gospel repertoárt a régebbiektől egészen a legújabbakig.

A közösségnek olyan kiválóságokkal volt szerencséje egy színpadon állni mint Albertina Walker & the Caravans, Dr.Bobby Jones, Shirley Caesar, a chicagói templomi kórus, Walter Hawkins püspök, Dewayne Woods, Dottie Peoples, Ricky Dillard, New Direction, LaShun Pace, Donald Lawrence, Angie Spivey, Clark Sisters, Charles G. Hayes & The Warriors, Darius Brooks, Pastor Marvin Sapp, Evelyn Turrentine-Agee, Byron Cage, Vashawn Mitchell, The Singletons és Tye Tribett.

A Gospel karácsony című koncert a Dexter Walker and Zion Movement kórus koncertje  2019. december 10.-én a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A több mint fél milliós Youtube videónézettségükkel szerves részei a missziónak, és lehetővé vált, hogy 2016-ben egy nemzetközi turnén vehessenek részt, Romániában, Magyarországon, Svájcban és Olaszországban.

2012-ben megynyerték a Verizon 'How sweet the sound' elnevezésű nemzeti kórusversenyét. A fődíj egy lemezszerződés volt az eOne/Light Records-nál és egy válogatás albumot adtak ki 'Greater than before' címmel.

Ez a lemez 3 elismerést is kapott: jelölték a 2014-es Stellar Díjra 'kortárs kórus' kategóriában, megnyerte a ChicagoMusic Award ' a 2014-es 'év legjobb kortárs kórusa 'díját valamint jelölést kapott a 2014-es Dove Awards' az évtradicionális Gospel lemeze ' díjára.

Az eOne kiadónál készült albumról elismeréssel nyilatkoztak a szakma nagyjai is, többek közt Donald Lawrence ésClark Sister. Az elismerés elsősorban a kórustagok káprázatos hangját és a változatos és átszellemült előadásmódotilleti.

2005-ben, megalakulásuk második évfordulóját a Zion Movement egy 2300 -as létszámot vonzó koncerttel ünnepelte, mely egyben az első élő felvételük is lett Michael Weatherspoon jóvoltából. A felvételek 2007-ben értek véget és az év júniusában adta ki azokat a Found Sound Music kiadó.

A kampányuk mottója: ' Hozzuk vissza a Kórus műfajt!

Turnéállomások:

2019.december 9. Debrecen, Kölcsey Központ

2019.december 10. Budapesti Kongresszusi Központ
2019.december 11. Nyíregyháza, Continental Aréna

2019.december 12. Szombathely, Agora Művelődési Központ 

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

Ezt olvasta már?x